Scum reünie 40 jaar

Dit jaar bestaat Scum 40 jaar dus de hoogste tijd om oude banden te versterken en nieuwe te smeden. Het idee is om een gezellig avondje te houden met mensen en muziek uit die tijd. Op zaterdag 2 november zal deze reünie gevierd worden, iedereen is welkom, bezoeker of vrijwilliger, ouders, broers, zussen het maakt niet uit. Van begin jaren 80 tot nu, oude of nieuwe gebouw. De Metaldagen is de gemeenschappelijke noemer, elkaar weer op de old skool manier,face to face te kunnen ervaren, lekker effe slap ouwehoeren over hoe geweldig het vroeger wel niet was.

Naast de bekende DJ’s van vroeger zal het Achterhoekse Thrashcan de avond muzikaal bijstaan en zullen klassiekers van bands als Exodus, Slayer, Motorhead, Testament, Sepultura, Metallica, Anthrax en Megadeth gespeeld worden. Zo staat Thrashcan garant voor een geslaagd avondje headbangen.

Begin jaren 80 was er een groepje jongeren die Katwijk “onveilig maakte” en van hardrockmuziek hielden. Na wat omzwervingen kreeg deze groep aan de rand van Katwijk een kruithuisje op de helmbergerweg tot hun beschikking. De officiële opening van het door de jongeren zelf verbouwde kruithuisje is op 1 maart 1984 een feit en zo werd Scum geboren. In de eerste 5 jaar groeide Scum van een experiment uit tot een volwaardig jongerencentrum. Gelijk met deze ontwikkeling was de opkomst van de metalmuziek wereldwijd.

Deze muziekstijl ontwikkelde zich in raptempo en Scum was één van de concertzalen in Nederland op dit gebied. Slayer, Sepultura, Death, Venom, Kreator, Biohazard, Type O Negative, Manowar, Laaz Rockit, menig aanstormend bandje in de metalscene is in Katwijk geweest. Jaren lang was Scum een naam en een begrip in de scene en heeft het aan de wieg gestaan van de huidige metalscene.

Zaterdag 2 november is het zover. Neem vrij, schrijf het op en zegt het voort. Iedereen vanaf is van harte welkom De zaal gaat om 20:00 open en de entree is gratis